RAWATAN PAYUDARA KENDUR JENIS TEARDROP BREAST

Mengapa Boleh Kendur

Terdapat 5 jenis masalah payudara sagging dan kendur yang kerap berlaku hari ini . Kebanyakan wanita yang mengalami masalah payudara kendur ini berpunca dari faktor kenaikan berat badan, rawatan penurunan berat badan, pengamalan produk jamu pelangsing dan pemakaian bra yang salah.

Kebanyakan kaedah rawatan hari ini untuk masalah payudara kendur hanya melibatkan urutan. Ianya agak mengambil masa yang lama untuk kembali pulih tetapi tetap ada keberkesanannya.

Bagaimana ia boleh dirawat dengan cepat?

Di Areca Wellness, kami mulakan dengan sesi diagnose secara detail untuk kenal pasti jenis dan kategori kekenduran payudara yang di alami, serta rawatan yang diperlukan.

Sebagai contoh masalah payudara jenis “Tear Drop”. Jenis payudara ni seakan payudara jenis Bell Shape, berat dan jatuh tetapi isinya tidak sepenuhnya ke bawah.

Kaedah rawatan yang kami akan buat; pertama sekali dengan seni acupuncture untuk menarik semula bahagian yang kendur dengan menggunakan jarum halus khas dan kaedah tarikan yang betul. Titik acupuncture adalah belainan bergantung kepada diagnose dan keadaan pelanggan.

Kemudian kami akan gabungkan pula dengan teknik gua sha bagi mengekalkan payudara yang telah ditarik tadi.

Habis rawatan guasha kami teruskan pula rawatan penegangan payudara dengan sapuan serum phyto menggunakan machine bagi merangsang cell dan kulit payudara kembali bertenaga dan gebu.

Setelah itu kami tenangkan kembali cell payudara yang di rawat dengan teknik firming bust massage supaya payudara yang dirawat pejal berterusan.

Kami akhiri rawatan ini dengan sapuan special breast treatment mask dengan sukatan  active ingredient  yang tepat mengikut keadaan payudara ketika itu.

Hasil dari rawatan ini payudara akan menjadi bulat, naik keatas, gebu dan pejal.