Breast Engorgement boleh merubah postur payudara.

Breast engorgement adalah keadaan di mana payudara terlalu penuh dengan stok susu. Ia biasa berlaku kepada ibu yang takut atau enggan menyusukan bayinya. Kesan dari kebimbangan untuk menyususkan anak menjadikan payudara membengkak, kulit payudara memeri dan menegang serta mengeras. Keadaan inilah yang menjadikan bentuk payudara seseorang wanita sukar kembali ke asal apabila susu sudah tiada. Kulit payudara akan pecah dan lembik serta postur duduknya payudara akan ke bawah atau ke tepi dari garisan tengah dada.

Untuk itu kami di ArecaWellness membentuk satu lagi jenis rawatan khas bagi merawat masalah payudara di atas. Dengan memulakan sesi rawatan melalui diagnose, kami mengira kadar dan ukuran bahan serta tempoh yang diperlukan bagi setiap step rawatan.

Kemudian kami teruskan dengan rawatan cosmetic acupuncture pada point tertentu untuk beberapa minit mengikut keadaan degree jatuhan payudara pelanggan. Kami juga akan mengambil kira kadar manipulation jarum berdasarkan ketidakpejalan payudara mereka. Ini bertujuan untuk menstabilkan hormone kewanitaan dan menggalakkan pemejalan semula payudara berlaku. Kami turut gabungkan teknik guasha dan urutan therapy dalam sesi rawatan ini bagi menaikkan payudara ke kedudukan asal. Kesan dari rawatan pertama payudara akan duduk semula pada posturnya dan mulai pejal.